Vi känner alla hur det börjar ljusna och dagarna bara blir längre. Allt känns lättare när våren är här och sommaren är bara runt hörnet. Man vill kunna slänga iväg vintergarderoben nu, eller hur? Medan vi väntar på att sommaren äntligen är här, kan det vara frestande att börja fundera på sommarkläder. Och varför inte? Det är väl ändå dags att skaka av sig vintermörkret nu?

Vad ska du titta på?

Det kanske inte riktigt är dags för sandaler än, och jackor frestar inte just nu. De behövs i den svenska sommaren, men vi tar det senare. I nuläget känns det bättre att titta på andra plagg.

Blusen, en luftig och skön sak. Om ärmen ska vara kort eller du föredrar en ärmlös variant är en smaksak. Väljer du kvalitet, syns det oavsett vilken stil du föredrar. En lätt och luftig kvalitetsblus som fungerar i solen.

En klänning är inte tillräckligt utan på sommarhalvåret bör du ha minst två. Elegant och enkel är en stil som alltid fungerar. Sedan behöver du en som följer sommarens mode till hundra procent. Unna dig detta och tillåt dig själv att vara ett blickfång.

För de lite kyligare dagarna, som vi vet kommer att vara där, är jeansen din bästa vän. Med en mjuk och bekväm överdel blir det lättare att förlåta solen, för att den inte är där varje dag. Välj den där färgen du tycker så mycket om. Du kommer inte att ångra dig. Om du även väljer en kofta, ton i ton, har du förberett dig för de långa kvällarna med.

Väljer du rätt har du räddat sommargarderoben redan nu. Varför inte ta ledigt en vardag och ägna dagen åt att hitta helt rätt, inför årets sommar? Har inte lönen gått in än, kan du klicka här och se om du kanske hittar ett fördelaktigt lån.