En rubrik som kan tolkas på flera sätt – man kan behålla besticken i det skick det är, eller förvandla fast form till flytande form, för att sedan bli fast form igen.

Smälta

Har du silver bestick så kan du smälta dem för att sedan skapa nya silver smycken. Då väljer du helt själv vad för smycke du vill skapa.

Har du inte förutsättningar för att smälta silver och sedan stöpa nya smycken så kan du kontakta en smed eller smyckesbutik så kan de hjälpa dig. Du lämnar då in dina silver bestick och så diskuterar ni och ritar upp vad för smycke du vill ha tillverkat. Du kan köpa till stenar och annat som du vill pryda ditt smycke med. 

Detta kan man även göra om man har guld bestick. Har du fått ärva gamla guld bestick som du inte använder så kan du låta dem smältes ned för att sedan skapa något fint minnesvärt  smycke istället. Om du fått ärva besticken av din mormor till exempel, så kan du göra en fint guld ring, och i den gravera mormor – då har arvegodset förvandlats till något annat och du behåller mormors minne i den.

Göra om

Du kan även tillverka smycken av besticken som de är. Små skedar kan bändas till att bli ringar. Större bestick kan göras till armband eller armringar.

Det är annorlunda men väldigt roliga smycken, och det blir extra roligt om du tillverkat dem själv.

Är besticken i äkta silver så kan de dock vara väldigt hårda och svåra att böja till. Du kn behöva någon som är kunnig inom området till hjälp. Eventuellt kan besticken behöva värmas upp så att de blir mer böjbara. Det kräver kunskap och rätt redskap för att få det snyggt. 

Har du kunskaperna med inte rätt redskap så kan du alltid kontakta någon lokal smedja och fråga om du kan få komma dit och hänga en stund. 

8 Comments