Våra kroppar, de är beroende av ljus. Dock är det ju så att här, i Sverige, så lyser ju solen endast ett par månader om året. Det innebär att vi inte får allt det ljus vi behöver och det kan vara viktigt att åtgärda det genom att köpa rätt sorts lampor och belysning- Får vi inte tillräckligt med ljus, så mår vi inte bra, m en med rätt led belysning och andra lampor så kan vi öka vårt välbefinnande. Idag så finns det ju även riktigt bra lampor och ljusteknik tack vare LED-lampor, halogen och energilampor. De ger ett större och bättre ljusspektrum än vad de gamla glödlamporna gjorde. Sedan är det ju även så att de är mer energieffektiva.

Viktigt med ljussättningen av hemmet

Belysning och ljussättning i hemmet är viktigt. Det behövs olika former av ljus, så väl som det är bra med olika typer av lampor. Det finns led lampor, samt annat på https://www.lampornu.se/. När vi ska satsa på belysning hemma är det viktigt att få med alla olika källor, som allmänbelysning, stämningsbelysning och funktionsbelysning. I alla rum bör det finns en kombination av olika ljuskällor, gärna mellan 5-7 stycken. Det är inte bra hälsan som påverkas av att sätta in en led lampa eller andra lampor, det är även en del av en snygg inredning.

Inred med lampor

Inredningen i ditt hem kan bli så mycket bättre genom att du köper rätt sorts lampor. Punktbelysning, dimrar och spotlights så väl som led lampor, led belysning och annat göra mycket för ett rum. Genom att du väljer rätt typ av bordslampor och vägglampor och taklampor så kan du växla mellan den typ av belysning du behöver för stunden. Att ha olika ljuskällor är bra, eftersom behovet växlar under dagen. Under dagen krävs det mindre ljus än vad det gör på kvällen. För läsning krävs det ett starkare ljus än om du tänker mysa ner dig i soffan. Dock an en och samma lampa användas på flera sätt med hjälp av rätt typ av glödlampa samt dimmerfunktion.