När sommaren är på väg och solen får mer timmar så slås man ofta av att man faktiskt behöver solglasögon. Solglasögon är något som sällan används på vintern i Sverige men på sommaren finns det faktiskt utrymme för att använda dem.

Det är också en skön känsla att gå runt i snygga solglasögon. Man känner sig modern och fräsch. Det känns också som sommaren är lite mer på riktigt när man bär solglasögon.

Var kan du köpa de snyggaste glajjorna

Det finns en uppsjö av platser där du kan köpa solglasögon. Självklart är den lokale optikern ett bra alternativ och där hittar du ofta solglasögonen med bäst kvalitet. Det fanns till och med en period i Sverige då Synsam hade monopol på att sälja Ray Ban men det monopolet har numera upphört.

Ett annat alternativ är att köpa solglasögonen på internet. På internet finns det en enorm mängd med butiker som säljer glasögon av alla sorter och du kan ofta få väldigt bra pris när du köper glasögon där och sedan importerar dem till Sverige, om du köpt dem från ett utländskt företag.

Tänk på detta när du köper solglasögon

Det finns dock en hel del att tänka på när man köper solglasögon:

  • Först och främst bör du tänka på kvaliteten. Solglasögonen ska hålla och de ska inte vara skadliga för ögonen.
  • Tänk på solstrålningen. Vissa solglasögon hanterar ultraviolett strålning på ett bra sätt, andra gör det inte
  • Om du vill ha styrka i dina solglasögon bör du tänka på att det kanske blir konstigt när mörkret kommer smygande

Lätt att låna för solglasögon

Solglasögon kan du lätt finansiera med ett konsumentlån. Det finns många så kallade sms lån som du kan söka väldigt enkelt och få beviljade nästan lika enkelt. När lånet är beviljat kommer pengarna in på kontot inom några minuter.