En viktig del av livet är fester, kalas och märkesdagar. De hjälper oss att minnas, och de ger oss en anledning till att invitera vänner och bekanta till fest. Var sig det handlar om ett guldbröllop, bröllop, konfirmation eller födelsedag, så har dessa fester dock även en annan gemensam nämnare. Kostnaderna för att avhålla festen löper oftast upp i mer än man hade tänkt sig. Därför kan det vare en stor fördel, om man kan spara på de tekniska områdena som omger festen, så att festbudgeten mest möjligt kan användas på mat, trivsel och underhållning.

Inbjudning & Tackkort

Man behöver inte längre anlita en designbyrå eller liknande specialist, för att få designat inbjudningskort, tackkort och liknande. Många standardprogram i exempelvis Microsoft Office m.m. har nuförtiden utmärkta designs liggandes som mallar. Med hjälp av dessa kan de flesta standardanvändare själv skriva korten i datorn. Därefter kan man själv skriva ut. Det som behövs är et papper, som är lite tjockare än standard – eventuellt med ett mönster i själva papprets yta. Om man har många gäster att invitera och tacka, så går det såklart även åt en del bläck. Men nuförtiden kan du få relativt billiga, kompatibla patroner till din skrivare, och som samtidigt har bra kvalitet. Har du t.ex. en skrivare från Brother, så kan du finna Brother bläckpatroner via länken.

Bordsplacering, sånger och program

Precis som ovan, kan du även skriva ut bordplaceringskort, texter till sånger och program själv. Du kan eventuellt använda samma designtema genomgående, för ett snyggt resultat. Igen så är det avgörande för resultatet, vilket typ av papper du använder att skriva ut på. När det gäller skyltar, som ju är mindre än A4, så kan man köpa tjocka A4 ark, som är förberedda till föremålet. De är i förväg halv skurna, och på så sätt kan man enkelt riva av skyltarna i fina fyrkanter. Därmed slipper man för att klippa och klistra. Alla dessa små ting, som nämnt i artikeln, skall vara snyggt – men är heller inte viktigare än så. Varför betala ett tryckeri en massa pengar, för det du lätt kan göra själv? Lycka till och trevlig fest!

8 Comments