När man var ett barn var det sällan särskilt svårt att skriva ner en liten önskelista inför julen eller födelsedagen. Men som vuxen står man ofta inför förfrågningen om vad man önskar sig, utan att riktigt kunna ge ett bra svar på stående fot. Detta även om de flesta av oss tycker om att få presenter och gåvor. Men samtidigt så upplever man ofta, att man då och då står i eller utanför en butik, och tänker att den där tingesten kunde jag gott önska mig till jul. Eller den där prylen kunde vara kul att ha, även om den kanske inter är helt nödvändig. Problemet är bara, att man har glömt dessa idéer när man får frågan vad man önskar sig.

Skriv löpande ner gåvoidéerna

Sådant som är nödvändigt för oss att ha, såsom t.ex. underkläder och hygienartiklar, eller prylar som skall användas i jobbet, mm, skaffar vi oss som regel själva, när vi får behov. Men sådant som kunde var kul att ha, utan att det är helt nödvändigt eller rationellt, är oftast väldigt bra gåvoidéer. När man så får en idé om sådant som kunde vara kul att önska sig, så är tipset härifrån att man ser till att få skrivet det ned innan man glömmer det igen. Det kan göras på olika sätt, allt efter vad som passar ens livsstil bäst. Man kan skriva det i noter i sin smartphone, eller kanske i en dagbok. Ett annat smart sätt är att ha en liten whiteboard eller griffeltavla ståendes där hemma, som man löpande kan skriva idéer på.

Fungerar även till gåvotips till dina närmaste

Man säger att gåvor är som stryk, roligare att ge än att få. På samma sätt som man kan få idétorka när man får frågan vad man skall önska sig, så kan det även gälla idéer till vad man skall ge i present till sina närmaste. Därför kan man med fördel även skriva ner gåvoidéer till sina närmaste löpande. Kanske nämner ens man eller hustru i förbifarten att det önskar sig en pryl. Skriv ner och på så sätt kom ihåg – så kan du bli en mästare på att ge den riktiga julklappen eller födelsedagspresenten!

8 Comments